Un nou preot în Orăştie la Biserica “din drumul Ţării”

Ieri, 13 iunie 2010, în Duminica a III-a după Rusalii, la Biserica “Adormirea Maicii Domnului” din cartierul Micro 2, a fost instalat părintele Călin Mihuţ. Din partea Centrului Eparhial Deva a participat Părintele Prof. Vasile Vlad, consilier administrativ-bisericesc. Sfânta Liturghie a fost slujită în sobor de 5 preoţi.

În cuvântul de învăţătură, părintele Vasile Vlad a punctat cum se cuvine să vieţuiască un preot, inserând idei ale pericopei evanghelice rostite referitoare la grijile vieţii şi purtarea de grijă a lui Dumnezeu faţă de creaţia Sa.

Părintele Călin Mihuţ, originar din comuna Turdaş, absolvent al Facultăţii de Teologie din Arad şi cu studii de masterat la Facultatea de Teologie din Sibiu, disciplina Omiletică, a slujit mai bine de 10 ani în Parohia Gelmar, unde s-a îngrijit împreună cu enoriaţii la amenajarea casei parohiale şi pictatea bisericii. Biserica din Gelmar a fost târnosită de Preasfinţitul Părinte Gurie în data de 16 mai 2010.

Părintele Călin, în Orăştie, se va îngriji de edificarea bisericii din zona Praizic, unde în toamna trecută Preasfinţitul Părinte Timotei a pus piatra de temelie.

Dumnezeu să-l întărească în lucrarea misionară la care a pus început!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: