1 AN cu www.ltcorastie.wordpress.com – Mulţi ani!

Iată că s-a împlinit întâiul an pentru pagina de net a LTCOR Orăştie, moment prielnic pentru a privi în urmă la cât s-a clădit în virtual iar mai apoi în real şi de a fi recunoscători lui Dumnezeu pentru binefaceri dar şi încercări.

La 21 iunie apărea primul articol pe pagina LTCOR, un comunicat de presă care anunţa un nou început pentru Judeţul Hunedoara prin înfiinţarea Episcopiei Devei şi Hunedoarei. Mai apoi fiecare acţiune a Ligii de Tineret a fost mediatizată pe această pagină. Totul a început cu filmul “Pay it forward”, prezentat ca un motto a ceea ce tinerii din asociaţie doresc: “să dea mai departe din binefacerile primite de la Dumnezeu”.

În luna septembrie cea mai de amploare întâlnire organizată, prin care LTCOR s-a prezentat Orăştiei şi nu numai, a fost Seara duhovnicească închinată Sfântului Siluan Athonitul, tot într-o zi de 21, dar septembrie. Constatând mulţimea de credincioşi prezentă, am concluzionat cu toţii că nu noi ne-am prezentat ca asociaţie nouă ci Sfântul Siluan Athonitul, drept pentru care acest sfânt a devenit ocrotitorul organizaţiei de tineret creştin-ortodox din Orăştie.

La Casa de Cultură sau la biserici au mai rulat filme ca “Ostrovul”, “Coriştii” dar şi filme documentare cum au fost “Istoria Ortodoxiei”, “Parintele Arsenie Boca – Sfântul Ardealului” însoţit de o frumoasă prelegere a pr. prof. Simion Todoran despre personalitatea marelui duhovnic hunedorean.

Au urmat conferinţele cu prilejul Postului Naşterii Domnului având ca invitaţi pe domnul prof. Mircea Ionică (Evoluţionism, Creaţionism, Credinţă), pr. prof. Ioan Mihail Dan (“Despre naşterea de prunci”).

Tot în preajma acestei perioade de post, s-a îniţiat campania filantropică de ajutorare a copiilor din familii cu dificultăţi materiale intitulată “Împreună de Sărbători”. Datorită succesului avut, campania a continuat şi în Postul Sfintelor Paşti.

Râvna tinerilor a fost insuflată de entuziasmul slujirii Părintelui nonagenar Ioan Sabău drept pentru care, în semn de pioasă recunoştinţă, Liga Tinerilor a organizat, la împlinirea unui an de la moartea sa, o seară în memoria Părintelui având invitaţi preoţi ucenici ai părintelui de la Folt dar şi pe fiica Sfinţiei Sale. Tot cu această comemorare s-au realizat 1200 de poze color şi alb-negru laminate având chipul Părintele Ioan Sabău şi mesaje către tineri şi familie, poze care s-au împărţit gratis la Parastasul Părintelui de la Bobâlna dar şi la acţiunile LTCOR din Orăştie.

În Săptămâna Mare s-a organiat o expoziţie pascală cu vânzare de cărţi duhovniceşti, cd-uri, reviste, icoane, felicitări realizate de şcoli şi aranjamente florale intitulată “În prag de Sărbători”. Tot de Sfintele Paşti, icoane ale Învierii Domnului au fost împărţite tinerilor şi copiilor care au luat parte la slujbele speciale din Vinerea Mare şi Duminica Învierii.

Ca suport catehetic, la Crăciun şi Bobotează s-au împărţit reviste pentru bătrâni bolnavi, iar mai în primăvară s-au editat semne de carte cu Sfântul Siluan Athonitul pentru tineri şi poze color şi alb-negru cu Părintele Arsenie Boca (verso: citate sau rugăciunea de dimineaţă a părintelui). Prin sprijinul A.S.C.O.R. Alba Iulia s-au împărţit reviste bisericeşti credincioşilor din protopopiatul Orăştie, drept pentru care le suntem recunoscători fraţilor mai mari din Alba pentru ajutorul acordat la început de drum misionar.

Să nu uităm excursiile şi pelerinajele organizate de Liga noastră şi anume: la Prislop, Sarmizegetusa, Densuş şi Tismana.

Pagina de internet a LTCOR a apărut mai înainte ca organizaţia de tineret să-şi aleagă organigrama şi să-şi înceapă activitatea. Prin pagina virtuală, la început, această tânără organizaţie s-a făcut cunoscută şi nu doar atât, a prin curaj spre a păşi în real.Am putea spune că fără această pagină simplă de internet, asociaţia greu ar fi luat fiinţă sau s-ar fi menţinut până astăzi. Consecvenţa articolelor , ştirilor postate au dus la un număr de 24,147 (ora actuală) cu cea mai aglomerată zi la 260 de vizualizări (24 mai 2010). S-au postat 149 materiale în 8 categorii cu 423 etichete. Feed-back-ul nu a întârziat să apară se observă prin cele 76 de comentarii la articole. Pagina LTCOR a fost preluată şi de alte site-uri pentru promovare, adiministratorilor acestora noi le mulţumim. Din statistică, zilnic pe internet sunt căutări cu “ltcor orastie”, semn că nu am fost uitaţi pentru tot ce s-a lucrat în decursul unui an.

Vă asigurăm că LTCOR e doar la un an de experienţă şi că va continua. A fost un an în care am învăţat multe, din reuşite şi greşeli, din bucurii şi ispite, un an rodnic care să stea la baza celor ce vor continua demersul nostru. Avem în plan pentru această vacanţă proiecte frumoase. Să sperăm că împreună cu toată Orăştia le vom pune în practică.

Tinerii LTCOR au reuşit să-şi demonstreze lor mai întâi că “se poate mişca un deget” într-o direcţie misionară cu binecuvântarea Bisericii. Şi dacă se pot organiza evenimente frumoase… mai rămâne doar să dorim şi se va realiza.

Mulţumim lui Dumnezeu pentru întărire şi binefacere, iar Sfântului Siluan Athonitul pentru purtarea de grijă!Advertisements

2 Responses to 1 AN cu www.ltcorastie.wordpress.com – Mulţi ani!

  1. luka says:

    Spor in ceea ce faceti. Se vede ca Orastia prinde viata…viata duhovniceasca.

  2. Nito says:

    Felicitari si la mai mare !

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: