Noutăţi editoriale: BUCURIA CÂNTULUI

Din data de 4 octombrie a fost tipărită cartea ,,Bucuria cântului” la Editura Emma din Orăştie, conţinând compoziţii, prelucrări şi armonizări ale maestrului Ioan Popa. Autorul cărţii este nepotul profesorului Ioan Popa, student în anul III al Facultăţii de Teologie din Alba Iulia. Prefaţa a fost scrisă de către pr.conf.univ.dr. Adam Domin, titularul catedrei de Muzică Bisericească şi Ritual a Facultăţii de Teologie din Alba Iulia, coperta a fost realizată de către profesorul Valentin Lădar, tehnoredactarea computerizată şi selectarea cântecelor a fost făcută de Marius Popa iar punerea în pagină şi scanarea fotografiilor a fost realizată de doamna Ileana-Lucia Floran şi de către prof. Alexandru Oltean.

Cartea conţine de asemenea o schiţă biografică a profesorului de muzică orăştian, o colecţie de aproximativ 60 de cântece, atât compoziţii cât şi armonizări corale. La sfârşitul acestei lucrări a fost introdus un capitol special ce conţine imagini imortalizate din cadrul unor evenimente cultural-artistice la care profesorul Ioan Popa şi-a adus contribuţia. Scopul editării acestei antologii este acela de a nu lăsa să se piardă o muncă de peste o jumătate de veac dedicată Orăştiei. Iniţiativa tânărului student Marius Popa trebuie încurajată şi susţinută pe mai departe în vederea publicării unor viitoare volume care să cuprindă opera integrală a marelui muzician orăştian Ioan Popa.

One Response to Noutăţi editoriale: BUCURIA CÂNTULUI

  1. Îmi pare foarte rău că în toată perioada în care am lucrat la acest volum împreună cu Marius Popa, nu am ştiut că şi domnul profesor Alexandru Oltean a contribuit la realizarea cărţii. Mi-ar fi făcut plăcere să-l trec în caseta tehnică sau, măcar pe verso paginii de titlu.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: