Arhiereul Andrei a fost ales Mitropolit al Clujului, Albei, Crişanei şi Maramureşului

Înaltpreasfinţitul Părinte Andrei Andreicuţ este noul Mitropolit al Clujului, Albei, Crişanei şi Maramureşului
BIROUL DE PRESĂ AL PATRIARHIEI ROMÂNE, ne informează: 

Întrunit în şedinţă de lucru în Sala Sinodală din Reşedinţa patriarhală, în ziua de 18 martie 2011, sub preşedinţia Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române l-a ales prin vot secret, cu 29 de voturi din 46 exprimate, pe Înaltpreasfinţitul Părinte Andrei Andreicuţ în scaunul vacant de Arhiepiscop al Vadului, Feleacului şi Clujului şi Mitropolit al Clujului, Albei, Crişanei şi Maramureşului. Preasfinţitul Părinte Irineu Bistriţeanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului şi Clujului, a obţinut 17 voturi.

Ceremonia de întronizare a noului Mitropolit al Clujului, Albei, Crişanei şi Maramureşului va fi oficiată de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, în Catedrala Mitropolitană cu hramul Adormirea Maicii Domnului din municipiul Cluj-Napoca, în ziua de 25 martie 2011, la sărbătoarea Bunei Vestiri.

………………………………………………………………………………………………………….

 

Arhiepiscopul Andrei a slujit 21 de ani ca arhipăstor al Eparhiei de Alba Iulia, 5 ani ca preot în Alba Iulia şi 7 ani într-o parohie grea din Turda. Treptat, parohia vrednicului păstor de suflete s-a lărgit. Observăm limpede că lumina nu rămâne sub obloc ci este pusă pentru a lumina cât mai mult în întunericul acestor vremuri.

Cu drag ne reamintim relatările ÎPS Sale, rostite cu nostalgie, despre prima parohie, de la Turda-Fabrici. Cu siguranţă, de acum înainte ÎPS se va gândi şi ruga pentru Arhiepiscopia de Alba Iulia, parohia cea mare, pe care a clădit-o temeinic.

Clerul şi poporul din Arhiepiscopie va resimţi un gol şi un dor cu plecarea ierarhul Andrei, dar în acelaşi timp,  Eparhia este chemată să mărturisească tot ce a primit prin cuvântul, slujirea şi dragostea părintelui arhiepiscop.

Bucuria noastră se cuvine a fi bucuria omului care se încredinţează total în voia lui Dumnezeu, chiar şi atunci când se desparte de cei dragi de o viaţă. Şi când eşti în ascultarea lui Dumnezeu, bucuria inimii este darul lui Dumnezeu ca răsplată pentru slujirea ce o faci.

Întru mulţi ani, Părinte Mitropolit!

diac. Alexandru Oltean

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: